fødselsdag

3 forslag til børnefødselsdagens lege

Børnefødselsdage kan være en stor mundfuld for mange. For det er ikke bare at invitere en bunke børn fra barnets klasse eller børnehave og servere noget kakao og lagkage når børnene kommer og nogle pølser eller pizza og så en slikpose at gå hjem på. Der er også noget tid derimellem der skal arrangeres nogle aktiviteter i.

Men hvad skal du så finde på? Følg med her, og få nogle bud på hvad du kan lege med de små eller måske lidt større poder for at børnefødselsdagen bliver en succes.

Hvad kan man lave til en fødselsdag?

En god måde at tænke festen til børnefødselsdag på er at lave et tema. Tag gerne barnet med på råd.

Pynt stuen, børneværelset, entreen og måske haven op med alle mulige festartikler og pynt der matcher det tema I har valgt.

Piratfest med skattejagt

Det er naturligvis oplagt at lave den – nærmest obligatoriske – skattejagt til piratfesten. Det grundlæggende i en skattejagt er at selvfølgelig at finde skatten. For at finde denne skal nogle opgaver løses. Løsningen af den ene opgave fører til den næste opgave. Den sidste opgave fører til skatten. Hvor svære og hvor mange opgaver afhænger af antallet af børn, tid til rådighed og alderen på børnene.

piratleg

En opgave kan f.eks. være – ”for at løse denne opgave, skal du have rene hænder” – og det nye hint/opgave ligger så f.eks. under sæbepumpen eller hænger på knagen med håndklædet.

Er børnene for små til at læse, kan man læse op for dem eller man kan bruge billeder i stedet. Hvis der er mange gæster, kan skattejagten foretages i hold.

Fri til kongens døtre til prinsessefesten

En sjov leg til de lidt store piger er Fri til kongens døtre. Det kræver at der er nok gæster til at man kan lave to hold – mindst tre på hver, gerne flere – og en konge og en dronning. Hvert hold er i hver deres rum.

Prinsesserne vælger hvilken prins de vil have. Prinserne kommer ind på skift og får nogle opgaver af kongen og dronningen – stå på et ben, gal som hanen osv. Til sidst siger kongen ”Fri til kongens døtre”. Prinsen bukker for én af prinsesserne.

prinsesseleg

Bukker han for den rigtige holdes bryllup, og de bliver den nye konge og dronning. Bukker han for den forkerte svarer prinsessen ”Duer ikke, væk” eller noget i den retning. Og så er det næste prins’ tur til frieri.

Gæt og grimasser

For de lidt større børn kan et festtema være 80’er style. Og til sådan en fest skal man naturligvis lege Gæt & grimasser. Lav på forhånd en masse kort med citater, hændelser, vittigheder, et par linjer fra en kendt sang og lignende – f.eks. ” danser hele natten – kører bar’ med klatten”.

gaet og grimasser

Del gæsterne op i to hold. På skift trækker en fra hvert hold et kort og skal nu mime hvad der står på det så de øvrige deltagere på holdet kan gætte det inden for en nærmere angivet tidsperiode. De får 5 point for hver opgave de gætter. Gætter de det ikke, får modstanderholdet et skud, og gætter de det, får de 2 point.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>