Nettet er fyldt med gode brændebutikker!

Træpiller er et små komprimerede træstykker, som er lavet af sammenpresset savsmuld eller andet affald fra fremstilling af træprodukter. De er komprimeret under højt tryk uden nogen yderligere kemiske bindemidler. De er 100 % CO2-neutral og er derfor det ideelle klimavenlige brændstof. Træpiller er fremstillet i flere typer og kvaliteter som brændstof til el-kraftværker, huse og til andre ting. Disse træpiller er presset meget hårdt sammen, og kan fremstilles med et lavt vandindhold (under 10 %), der tillader dem at brænde med meget høj forbrændingseffektivitet.

Træpiller fremstillet ved sammenpresning af træmaterialet, som først har været gennem en hammermølle for at tilvejebringe en ensartet ”dej lignende” masse. Denne masse tilføres til en presser, hvor den presses gennem en matrice med huller med den ønskede størrelse. Det høje tryk fra presseren medfører at temperaturen af træet stiger kraftigt, der derved dannes noget “lim” der holder træpillen sammen når den afkøler.

Hvis vi nu tager et kig på fordele og ulemper ved både træpiller og eksempelvis pejse brænde, vil vi se at, normalt er træpiller dyrere i forhold til almindeligt pejse brænde. Derudover er træpiller fremstillet af savsmuld og andet fyldmateriale, er de mere miljøvenlige end nogen anden form for brændende brændsel som pejse brænde.

Sidder du nu og ingen anelse har om hvor du skal anskaffe dig de forskellige slags brænde, så er du faktisk ikke langt fra en løsning. Du skal faktisk ikke andet en lige og tage en søgning på internettet, og så har du allerede en masse muligheder for at købe det du ønsker. Har den ene netbutik ikke det du kunne tænke dig, så klikker du bare ind på den næste – nemt og enkelt! Når du så endelig finder det du vil have – til den rigtige pris – er det bare om at bestille det hjem og vente!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>