Solen giver varme

 

Solens varme er jo som alle andre former for varme som ordet indikerer, varme. Vi bruger varme hver eneste dag, kroppen skal varmes op, boliger skal varmes og, og vand skal varmes op. Her nævner jeg lige et par få, og kunne blive ved og ved, hvis det skulle være det. Her kommer solvarme ind som en god forretning, eller hvad vi lige i denne sammenhæng skal vælge at kalde det. Du kender vel allerede den med at indsamle regnvand i en stor spand for enden af tagrenden, som du så bruger som gratis vanding til blomsterne i haven.

Når solen skinner bliver denne spand vand varm, det kender du. Det har du nemlig oplevet mange gange. Måske har du ikke tænkt nærmere over det, men jeg er sikker på at du flere gange har været lige ved at brænde dig på denne spand vand, når du ville vande blomsterne. Spanden med vand er i et sådant tilfælde blevet varmet ved brug af solvarme.
solvarme
Det er en proces, der er sket helt af sig selv, når solens varme stråler har ramt vandets overflade og givet vandet solvarme. Her kan du ude i haven se, hvordan processen spiller sig ud og hvordan det med solvarmeanlæg derfor fungerer i praksis. Det er den lille tanke om solvarme, og dette kan du omdanne til den større skala af tanker, ved at tænke på en hypotetisk situation med en langt større spand, der kan indeholde langt mere vand, og der kan indfange langt mere solvarme i form af solens stråler.

Du kan med denne hypotetiske tank af vand vande både din egen og naboens have, og måske blomsterne ude på gaden også, hvis de trænger. Jeg er sikker på du forstår det metaforiske billede, og at budskabet nu er gået klart igennem hos dig.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>